Ал. фасада

Состав на алуминска фасада SMARTIA М7 е комплетен состав со високо ниво на енергетска ефикасност која нуди квалитетни конструкции по пристапни цени и потполно ги задоволуваат сите потреби за стабилност и сигурност.

Предности

 • Висока енергетска заштита
 • Високо ниво на удобност
 • Високо ниво на сигурност
 • Високо ниво на звучна изолација
 • Максимална функционалност
 • Подобрување на природната светлина
 • Загарантиран квалитет на изведба во смисла на пропустливост на воздухот и водата, притисок на ветерот
 • Зголемена статичност и функционалност во екстремни природни феномени
 • Флексибилност во градежништвото

Технички карактеристики

 • Надворешна видлива ширина 50мм

Перформанси

 • Сигурност на динамичко оптеретување (проектно оптеретување ±2KN /m²
 • Водоотпорност RE 1200
 • Пропустливост на воздух АЕ
 • Отпорност на провала RC4

Карактеристики

 • Вид на застаклување – притисна плоча или структурален силикон
 • Ug од 1.0-2.3w/m²k
 • Длабочина на столб 28 – 250 мм
 • Начин на вградување- составување на самото градилиште
 • Видови фасади – фиксни, со вентус, со паралелно отварање
 • Максимална тежина – 180кг
 • Длабочина на греда 16,5 – 257,5 мм

SMARTIA M85 – Високо термички изолиран систем

М85 е силен и високо изолиран систем ѕид – завеса. Идеален избор за повисоки згради и објекти, пружајќи можност за креирање на фасада во различни облици , според најновите архитектонски трендови.

Предности

 • Подобрување на природната светлина, благодарејќи на дизајнот на системот
 • Висок степен на енергетска ефикасност на системот
 • Зголемен степен на сигурност
 • Загарантиран квалитет со сертифицирани перформанси
 • Зголемена статичка функционалност во случај на тешки временски услови
 • Голем избор на решенија
 • Полесно користење, благодарение на дополнително отварање на електричниот погон.

Технички карактеристики

 • Надворешна видлива ширина

Карактеристики

 • Длабочина на греда – 203мм
 • Типови – фиксни , вентус , паралелно отварање
 • Длабочина на столб – 203мм
 • Вид на застаклување – притисна плоча
 • Вид на вградување – елементи на фасада
 • Максимална тежина – 180 кг.