Синего

Со СИНЕГО (SYNEGO)
Вашиот дом ќе биде топол, удобен и сигурен

Со СИНЕГО (SYNEGO) остварете ги своите соништа за добро дизајниран и конструиран прозорец: сјајно бело, топли дрвени декори со структурирани површини или модерните бои.

Прозорски систем со 80 mm профил за елегантен дизајн

Побарајте помеѓу повеќе од 220 варијанти, декорот што го посакувате.  За внатрешнанта и за надворешната страна можете да одберете различна оптика. На пример: надвор антрацит, внатре класична бела.

Предности:

 • Заштеда на енергија благодарение на топлинската изолација: Uf до 0,94 W/m²K
 • Уживање во тишината со најдобра звучна изолација: Rw до 47 dB
 • Чувство на сигурност со индивидуалната заштита од провала во Вашиот дом (EN 1627) до RC3
 • Слобода во дизајнот со повеќе од 220 бои и најразлични форми
 • Сјајно чисти прозорци благодарение на мазните површини со HDF формула
 • Отпорност на невреме (EN 12210): B5
 • Отпорност на силен дожд (EN 12208): 9A
 • Пропустливост на воздух (EN 12207): 4
 • Сила на отварање (EN 13115): 2

 

Технички податоци

 • Видливост на рам/крило: 94 mm до 175 mm
 • Видливост на средна пречка: 114 mm до 218 mm
 • Длабочина на вградување: 80 mm
 • Број на комори: 7/6
 • Дебелина на стакло: макс. 51 mm
 • Систем за дихтување: 2 преклопни дихтунзи, 1 средишен дихтунг
 • Дизајн на профил: крило со израмнувачка површина, заоблено крило со делумно израмнувачка површина

СИНЕГО Влезни врати

 • PVC систем со 80 mm длабочина на вградување и UD-вредност до 0,82 W/m²K
 • СИНЕГО Влезните врати овозможуваат силна заштита од провала. Со својата топлинска изолација, висока звучна изолација како и големиот избор на бои, овие влезни врати ги исполнуваат и највисоките побарувања во градежништвото.
 • СИНЕГО Влезните врати овозможуваат силна заштита од провала

Предности:

 • Одлично дихтување и топлинска изолација: Uf 1,2 W/m²K
 • Висока стабилност и долговечност со челично армирање
 • Висока заштита од провала (EN 1627): до RC2
 • Отппорност на невреме (EN 12210): B2
 • Отппорност на силен дожд (EN 12208): 4A
 • Пропустливост на воздух (EN 12207): 4
 • Ги има во сите варијанти на бои од палетата КАЛЕИДО КОЛОР

Технички податоци

 • Видливост на рам/крило: 174 mm
 • Видливост на праг/крило: 136 mm (висина на праг 20 mm)
 • Длабочина на вградување: 80 mm
 • Број на комори: 7/5
 • Дебелина на стакло: макс. 51 mm
 • Систем за дихтување: 2 преклопни дихтунзи, 1 средишен дихтунг
 • Дизајн на профил: крило со израмнувачка површина

СИНЕГО Подигачко-лизгачки врати

 • Систем на профили со 80 mm длабочина на вградување и Uf-вредност до 1,3 W/m²K
 • Како и прозорците и влезните врати од СИНЕГО, така и подигачко-лизгачките врати меѓу другото овозможуваат и високо ниво на заштита од провала.

Предности:

 • Висококвалитетни дихтунзи и топлинска изолација Uf 1,30 W/m²K
 • Варијанта за изработка на панорама со ширина 5 m
 • Можна е ширина на елемент од 10 m и висина 2,70 m
 • Ги има во сите бои од палетата КАЛЕИДО КОЛОР
 • Топлинска изолација: Uf 1,30 W/m²K
 • Звучна изолација: Rw bis zu 43 dB
 • Отпорност на провала (EN 1627): RC2
 • Отппорност на невреме (EN 12210): B3
 • Отппорност на силен дожд (EN 12208): 9A
 • Пропустливост на воздух (EN 12207): 4

Технички податоци

 • Видливост на рам/крило: 103 mm
 • Длабочина на вградување рам/крило: 190 mm / 80 mm
 • Број на комори: 5
 • Дебелина на стакло: макс. 51 mm
 • Големина на лизгачко крило: макс. 300 cm x 260 cm (ширина x висина)
 • Дизајн на профил: крило со израмнувачка површина